Mot nya äventyr 2016

In Föreningsliv, Kurs by Henrik Nilsson

[vc_row padding_top=”0px” padding_bottom=”0px”][vc_column fade_animation_offset=”45px” width=”1/2″]
Våren 2016 kommer WG bredda sin förmåga inom nordisk re-enactment genom att sjösätta det nya projektet Folkuppbådet 1710. Under vintern anordnar föreningen syjuntor och pysselkvällar för att skapa kläder och utrustning till civila kläder för tidigare delen av 1700-talet. Det är kläder för borgare och bönder bestående av för männen bl a rockar, västar, byxor, stibletter, hattar, karpuser och kilmössor mm. För kvinnor handlar det om kjol, huvudbonad och livstycke. Även väskor och andra accessoarer kommer upp på agendan senare i vinter.
 
Arbetet leds av initiativtagare Christer Johansson och Christina Skoog Holmertz.
h
Män konstruerar broar och bygger järnvägar tvärs över öknar och samtidigt hävdar de med framgång att uppgiften att sy i en knapp överstiger deras förmåga.[/vc_column][vc_column fade_animation_offset=”45px” width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row padding_top=”0px” padding_bottom=”0px”][vc_column fade_animation_offset=”45px” width=”1/1″][/vc_column][/vc_row][vc_row padding_top=”0px” padding_bottom=”0px”][vc_column fade_animation_offset=”45px” width=”1/2″]
Tanken är att vi ska kunna gestalta delar av vår kulturhistoria även under stormaktstid, men då som partigängare, uppretad allmoge, borgargarde, lantvärn/milis och kronojägare.
Stora delar av vår Gustavianska fältutrustning kommer därmed till nytta även under några av de större Karolinska evenemang som stundar under jubileumsåren 2016-2018.
Läs mer om Folkuppbådet på Fotdragonernas/Kronojägarnas hemsida:
Vår repertoar i folklig dans och musik och glad stämning fungerar i många fall även 100 år tidigare än vår ordinarie epok.
[/vc_column][vc_column fade_animation_offset=”45px” width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row padding_top=”0px” padding_bottom=”0px”][vc_column fade_animation_offset=”45px” width=”1/2″]
Den militära delen av föreningen som annars gestaltar svenskt linjeinfanteri under Gustaviansk/Napoleansk tid är dessutom mycket goda skyttar. Vi har genom åren arbetat med både säkerhet, hög eldhastighet och snabba manövrar i såväl linje som i jägarkedja och kan bjuda på utökad dynamik på kommande publika evenemang där Karolinska slag skall förevisas.
Vi kommer även att i äventyrs- och studiesyfte återskapa historiska händelser i  publikfria evenemang, med och utan eldöverfall, i skog och mark, likt de vi gjort tidigare i projekt som t ex Västra Fronten, tillsammans med våra vänföreningar i Göteborg och övriga norra Europa.
e
[/vc_column][vc_column fade_animation_offset=”45px” width=”1/2″]

Vi välkomnar en spännande fortsättning 2016 med gemenskap och äventyr!

j

Verkar detta intressant? Föreningens kontaktuppgifter finner du under ”Om oss”.

[/vc_column][/vc_row][vc_row padding_top=”0px” padding_bottom=”0px”][vc_column fade_animation_offset=”45px” width=”1/1″]
[/vc_column][/vc_row]