På sömnadskurs

In Föreningsliv, Kurs by Administrator

Under en helg i november arrangerade Forum för historiska danser en sömnadskurs i historiska underkläder under ledning av Gert Alenhall.

Av totalt 12 deltagare från Sverige och Norge var vi 4 stycken från WG. De andra deltagarna kom från olika dansgrupper. Vi valde att sy korsetter alla fyra, Jennie och Ann-Marie sydde 1700-talskorsetter och Kikki och Ann empirekorsetter.

Gert visade oss hur vi från ett grundmönster gjorde ett mönster efter våra egna mått och vi fick med oss en hel del tips och tricks på vägen. Givetvis hann ingen av oss klart med våra korsetter men vi har kommit en bra bit på väg och kan nu förhoppningsvis färdigställa våra plagg hemma med varandras hjälp (och lite support från Gert vid behov…).

På lördagskvällen satt många kvar och sydde efter middagen fram till strax innan 21 på kvällen, det blev en rejält lång dag då vi hade börjat redan vid 9 på morgonen. På söndagen slutade vi i vettigare tid och vi åkte hem fulla av inspiration. Vi är supernöjda med kursen och hoppas att det blir många fler tillfällen, med olika fokus på innehållet.