WG på filminspelning

In Film, Historieförmedling by Administrator

6 september medverkade WG i inspelningen av det historiska kriminaldramat Anno 1790. Serien produceras av Pampas Produktion för SVT och har premiär hösten 2011.

Söndagen den 5 september åkte 21 glada Gustavianer upp till Nynäshamn och Stockholm för att medverka i SVT:s historiska kriminaldrama AD 1790.

Väl på plats så besökte vi först kostymtältet där vi fick prova skjortor och peruker m.m. Efter att snabbt har rest vår nattläger invid en vik till Östersjön så åkte vi vidare in till centrala Stockholm där Gustafs skål hade salong på Kristinehovs Malmgård. Här bjöds vi på bakelser och fick höra erotiska föredrag då temat för aftonen var just ”Eros”. Därefter gick resan vidare till McDonalds och Pizza Hut för lite inmundigande av varm mat. Givetvis var vi klädda i våra 1700-talskläder till personal och gästers stora förundran. Så efter mat och öl så somnade alla gott i lägret.

Reveljen den 6 september gick kl 04.30. Trotts morgonkyla och mörker var det ingen som klagade när vi rev lägret och kl 05.45 följde sminkning m.m. Av bilderna nedan så framgår resultatet av detta arbete. Och efter frukost följde själva filminspelningen som pågick fram till kl 18.00. Scenerna som togs skulle gestalta händelser vid Finska viken anno 1790. Så det var en intressant och rolig upplevelse för oss alla. Och därefter följde själva resan hem till Göteborg dit vi anlände kl 02.00 natten till tisdagen den 7 september. Urpackning och lämnande av fordon skedde under tisdagskvällen.

Återigen en fantastisk upplevelse i glada vänners lag. Väl mött på nya äventyr, kära WG kollektiv och familj =).