Carlstens fästningsspel

In Historiskt återskapande, Levande lägerliv by Administrator

Lördagen den 30 juli gjorde några gustavianer en tidsresa till det tidiga 1700-talet på Carlstens fästning i Marstrand. Vi stöttade här upp våra vänner i Bohus-Elfsborghs Caroliner.

De militärkulturhistoriska föreningarna i Göteborg har ett nära samarbete och stöttar varandra när så behövs. Bohus-Elfsborghs Caroliner (BEC) medverkade tex på 1700-talsfesten på Gräfsnäs och Westgiötha Gustavianer nu på Carlstens fästningsspel. Många medlemmar är också med i flera parallella föreningar. Så på så vis bildar vi ett omfattande nätverk i Göteborg.

Utöver det publika programmet (lägerliv, gatlopp och slag) så avslutade dagen med en middagsspelning med Stefan Andersson. Genom text och musik så levandegjorde han många av de personer som har verkat på fästningsön under 1600-, 1700- och 1800-talet. När konserten väl var slut vid midnatt så var vi alla dödströtta och somnade genast i vårt tält i Kommendantens trädgård. Det ända som störde vår nattsömn var en störtskur, dock ej några skrikande vålnader eller gastar. En innehållsrik dag var till ända.

Ett stort tack till Lars Thuresson och övriga i BEC som gjorde helgen möjlig!

Bilder från helgen kan ni se på Steve Prytz fotohemsida.