Bröllop 1 Aug 2020

In Fest, Salut by Henrik Nilsson

Det var en härlig och lycklig dag 1 Augusti 2020 när Westgiöta Gustavianers salut-avdelning fick vara med på föreningsmedlemmen Calles och Marias bröllop! Även sommarvärmen kom tillbaka denna dag och solen sken över en vacker gård i Hällingsjö. Pianisten spelade bakgrundsmusik, svenska flaggan vajade i sakta vinden, gästerna var glada och nästan lika lyckliga som brudparet själva.

Med en saluttrupp på 7 skyttar och 1 kapten ramade vi in bröllopet genom en tight svensk lösen (2 skott). Sedan minglade vi, och drack allt som serverades, och svarade på frågor från nyfikna bröllopsgäster samt ordnade så att alla som ville fick provskjuta musköt.

Vi blev sedan bjudna på god mat och mera dryck, varpå vi tyckte att en ”Hej Dunkom” var på sin plats, vilken vi framförde med oväntad kraft och eftertryck. Gårdskatten fick en chock vid första ”Heeeeeeej” och sprang sin väg med öronen rakt bakåt och svansen ned. Men jag tror inte detta betyg bedömde sången rättvist. Nej, WG-kören, som har övat så många år, var nog hyfsat uppskattad den också.

Det leende Calle spricker upp i när någon i sällskapet föreslår att bröllopstårtan bör delas med kaptenens sabel är oförglömligt! Under nån sekund verkar detta som en synnerligen intressant idé för brudgummen, som ju till vardags även tränar historisk fäktning. Tankar skenade runt. Hur då? Med ett hugg? Dock besinnar han sig snart och delar tårtan med sedvanlig tårtspade tillsammans med bruden. Nån måtta får det vara! (Tur också, annars hade tårtan kanske smakat Autosol, och kaptenen fått ”grädde i baljan”.)

Kul att träffas igen. Kul att hitta sammanhang där bra saker går att genomföra trots alla restriktioner i spåren av Covid-19. Tack till Calle och Maria för en fin dag! Skål för glada minnen!

WG kan anlitas till salut på bröllop och andra tillställningar där lite extra pompa önskas. Kontakta oss på gustavianer@gmail.com så berättar vi mer.