Lystleir på Bogstad Gård

In Fest, Salong by Administrator

”Året är 1811, i Europa är det krig men vi står samtidigt på tröskeln till en ny och modern tid. Krigsmakten förbereder sig för krig och på markerna kring Bogstad Gård i Kristianias utkant exercerar olika militära avdelningar. Stadens borgerskap strömmar nyfikna till för att förströ sig en smula i det vackra försommarvädret.”

Det Sondefieldske Frivillige Musqueteer Corps (D.S.F.M.C.) och stiftelsen Bogstad Gård i Oslo bjöd in till öppet läger under Kristi Himmelfärdshelgen 2-5 juni.

Dagarna fördrevs med munter samvaro, exercis och dans. Vädret var underbart och nya och gamla vänner fanns på plats för en härlig helg i det tidiga 1800-talet.

Under Stig och Eleonor Larsegårds ledning anordnades på fredagen en liten danskurs där vi i WG hjälpte till att lära ut högreståndsdanser till andra intresserade lägerdeltagare.

Under lördag eftermiddag hölls sedan en danssalong där vi till tonerna av levande musik fick dansa i stora salen inne på Bogstad Gård.

Westgiötha Gustavianers dansglädje verkar ha smittat av sig på flera andra av lägerdeltagarna och vi hoppas givetvis få dansa ihop igen i framtiden!

//Madame Holmertz