Sköna Maj, 2019

In Historiskt återskapande, Salut by Henrik Nilsson

Då har året börjat för Westgiöta Gustavianer. Vi har hittills haft dansträning, årsmöte och ett antal exerciser där vi introducerat nya medlemmar till föreningen, en fältövning i Värmland, samt årets första uppdrag.

Uppdraget var en högtidshållande hedersvakt för The Royal Bachelor’s Club på torsdagen den 9 Maj. Denna klubb firar i år sitt 250-årsjubileum. Något äldre än WG, som ju i år endast är 21år, men, våra Gustavianska uniformer passar ju desto bättre. Dessutom var Gustav III den första Kung att bli medlem i sällskapet.

Läs på kalendariet här på hemsidan om årets aktiviteter. Tveka inte att maila oss om du vill prova på Gustaviansk/Napoleansk re-enactment (återskapande). Eller om du vill anlita oss för högtidshållande salut.

Efter avklarat uppdrag åt vi var sin Adlercreutz (chokladboll) och traskade till Götaplatsen. Här följer några bilder tagna av ett äldre par som vi raggade upp på stan. Det var tur att de kom, annars hade vi behövt fråga mannen med vuxenfestis som satt en bit bort på trappen.

Fäll – Bajonett
Gevär – För Fot
Gevär – På Axel
Gevär – I Armen

Skål för våren. Skål för Göteborg. Skål för kung Gustaf III.